onsdag 14. november 2012

Tett inntil dagene av Mustafa Can

Bildet er hentet fra cappelendamm.no
Romanen Tett inntil dagene er skrevet av den svenske forfatteren Mustafa Can. Den inneholder mange betraktninger rundt det å komme som liten gutt fra Kurdistan i Irak til byen Skjøvde i Sverige.

Boka er i stor grad viet hans tette og nære forhold til sin mor, og en beskrivelse av hvordan hennes liv var. Vi følger mor og sønn gjennom den siste tiden hun lever, og Mustafa opplever å bli kjent med henne og kulturen han stammer fra på en ny måte. Jeg leste boka som en hyllest til en god og nær mor, og samtidig gir den et unikt innblikk i hvordan det er å vokse opp mellom to kulturer.
Spør du meg bør denne være obligatorisk lesing for alle som skal jobbe med eller vil forstå minoriteter og vårt flerkulturelle samfunn.
Fordi jeg jobber på et selv, synes jeg selvsagt det var interessant å lese om hans møte med biblioteket i Skjøvde. Der jobbet May, og hun fungerte som hans veiviser inn til svensk kultur, spennende eventyr og en generell lidenskap for bøker.
Målet må være å få skolebiblioteket vårt til å fungere på samme måte. Vi vil sette spor og være med på å prege ungdommenes forhold til bøker og lesing;-)
-Kristin-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar