tirsdag 30. april 2013

Det var grønt av Kjersti Anfinnsen

Bildet er hentet fra kolonforlag.no

Hovedpersonen i Det var grønt holder seg stort sett for seg selv. Han jobber som tannlege eller sitter hjemme alene i leiligheten sin og ser på tennis. Han treffer skjelden andre mennesker utenom på jobb, men han har litt kontakt med sin alkoholiserte mor. Det har blitt noen forhold, men han har avsluttet alle før det ble for seriøst. Nå holder han seg heller til horer, det er mye greiere. Livet møter han med angst og en negativ holdning.

En dag kommer det en brev fra barnevernet. En ekskjæreste er død, og spørsmålet er om han vil ha kontakt med sønnen. Han vet om sønnen fra før, han har bare aldri brydd seg noe om han. Men 11 år gamle Steffen vil ha kontakt, og oppsøker faren helt selv. Etterhvert slipper han Steffen inn i livet sitt, han skaffer seg en katt og begynner å jobbe litt mindre. Men alt føles ikke bra allikevel. Han blir redd for hva han kan gjøre når angsten tar overhånd. Endringene som skjer hos hovedpersonen er veldig godt skildret. 

Boka er engasjerende, sår og spennende. Jeg heier på Steffen og pappaen hans. Boka har et muntlig og enkelt språk. Kjersti Anfinnsen var debutant i 2012, og jeg håper hun snart kommer med ny bok! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar