torsdag 25. april 2013

Vareopptelling av Erlend Loe

Foto: Kine


Det er jo ingen hemmelighet at bøkene til Erlend Loe er ganske rare. Og "Vareopptelling" var som forventa ganske rar. Men jeg liker det rare. Jeg liker å le av karakterene, bli forferda av deres til tider uortodokse handlinger, flire av den enkle, men fantastiske dialogen. Jeg liker Erlend Loe, og kommer nok til å lese alt han gir ut.

Boka handler om Nina Faber, en aldrende lyriker som endelig har kommet seg litt til overflaten etter mange ugreie år. Nå har hun gitt ut bok igjen, hun gjør comeback, og venter spent på at anmeldelsene skal tikke inn. Det kommer ikke så mange anmeldelser. Og de som dukker opp, er ikke så positive. Faktisk er de såpass dårlige at Nina Faber føler hun må ta affære. Og når bokhandelen hun skal ha opplesning i plutselig ringer og sier at hun ikke kan komme fordi de skal ha vareopptelling, er nok nok. Hevnaksjonen er i gang. 

Denne leses på en time. Ypperlig for de som vil ha seg en god latter og en litt absurd historie.

1 kommentar:

  1. Denne er jo helt hysterisk, og Nina Faber er gal! Samtidig tar den flere av karakterene på kornet. En fantastisk Loe-bok som kan anbefales.

    SvarSlett