mandag 6. mai 2013

Min tid kommer av Nina Vogt-Østli

Bildet er hentet fra cappelendamm.no
Hans Petter er skolens hakkekylling. Han er blitt mobbet gjennom hele skoletida, og heller ikke siste året på ungdomsskolen går han fri.
Boka inneholder nådeløse skildringer av de mest utspekulerte påfunn fra skolens verste bølle og plageånd: Andreas og gjengen hans. De ser ut til å drives av regelrett systematisk ondskap. Ondskap er på flere nivå et sentralt tema i boka.
Hans Petter har ikke mye tiltro til sine medelever eller til tafatte lærere og maktesløse foreldre. Han tilbringer mye tid alene, ofte på nettet. En dag blir han kontaktet på chat av ei jente som kaller seg Fera og vet urovekkende mye om han. Hun påstår at hun lever i framtida, i år 367 etter noe hun kaller Katastrofen, og sier at hun har funnet Hans Petter på en liste med navn, der Andreas også står oppført.
Hans Petter  er overbevist om at det er Andreas selv som står bak henvendelsen og prøver å lure ham til å utlevere seg. Han utviser i grunnen bemerkelsesverdig nettvett i starten på bekjentskapet med Fera. Etter hvert blir han imidlertid sjarmert av og nysgjerrig på denne merkelige chatte-venninnen. Det er ikke dagligdags at noen vil bli venn med akkurat han.
Fera forteller de villeste historier om tiden og samfunnet hun lever i. Hun prøver også å advare Hans Petter når det gjelder den kommende katastrofen. Ondskapen kan skjule seg der man minst aner det…
Dette er en spennende bok, med en litt brå og uavklart slutt. Men den setter tanker og følelser i sving.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar