fredag 13. september 2013

Saras nøkkel av Tatiana de RosnayJulia Jarmond bor i Paris, er journalist i et magasin og får i oppgave å dekke 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. I Frankrike og i Julias svigerfamilie er det knyttet sterke følelser til de tragiske hendelsene under andre verdenskrig. Tusenvis av jøder ble samlet sammen og sendt til konsentrasjonsleirer av fransk politi. Julia blir besatt av å finne ut mer om disse hendelsene og om Sara spesielt. 

Sara bor i Paris frem til juli 1942 sammen med sine foreldre og lillebror. Under oppsamlingen av jødene låser Sara lillebroren inne i et skjult skap i leiligheten. Hun vil komme tilbake og slippe han ut senere. 

Saras nøkkel er en spennende og til dels gripende bok hvor jeg lærte mye om Frankrike under andre verdenskrig. Jeg likte best de delene av boka som handler om Sara, og jeg er facinert over at jeg stadig lærer nye ting om andre verdenskrig. Andre deler fenget ikke like mye, det er noen litt langtekkelige deler om Julias liv mot slutten av boka. Boka rommer familietragedier, hemmeligheter, mysterier, konflikter, krig og kjærlighet, den er en typisk god fortelling og "fin bok".

Boken har blitt en bestselger og er også filmatisert. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar