tirsdag 21. januar 2014

Bellman & Black av Diane Setterfield

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no


Handlingen i boka er satt til 1800-tallets England. William Bellman er knallgod med sprettert. Så god at han som tiåring skyter en kornkråke. Det skal vise seg at det ikke var så lurt, for kornkråker glemmer aldri.
William vokser opp alene med moren, men blir tatt inn i varmen på onkelens spinneri. Han er et naturtalent, og når onkelen dør er det naturlig at William overtar i stedet for fetteren. Det går strålende med bedriften, William møter en søt jente han gifter seg med og får fire barn.
Dessverre dør Willams mor. I begravelsen ser William en svartkledd og merkelig mann som han ikke har sett før. Det blir ikke siste gangen han møter den svartkledde. Snart rammes Williams kone og barn av en alvorlig sykdom og livet tar en trist og uventet vending. Bellman føler seg presset til å gjøre en avtale med Mr.Black og en dyster epoke i Williams liv begynner.
For de rundt han virker det som han tar merkelige valg og han oppfører seg ikke som før. Han trekker seg tilbake og går helt opp i sitt nye livsverk. Mr.Black lurer i bakgrunnen og det er ikke lett å få grep om hvem han egentlig er og hvilken rolle han spiller.
Bellman & Balck er facinerende og velskrevet, mørk og mystisk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar