onsdag 8. januar 2014

Dødsengler av Steffen R.M. Sørum

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no

Dødsengler er en norsk ungdomsbokserie hvor det foreløpig har kommet to bøker, jeg har lest nr.1.

Ungdommene Mikkel, Noor, Peder og Ida vet ikke at de har noe til felles. Helt uventet blir de involvert i en kamp på liv og død med mye action og spenning.

I Oslo er det to gasseksplosjoner, Noor er involvert i den ene, Peder i den andre. Noor møter en mystisk skikkelse som ber henne ta kontakt med Peder. Ungdommene aner ikke hva de er involvert i, men de skjønner etterhvert at dette er stort.

I Kvengedal kjeder Mikkel seg. Etter moren døde flyttet han dit med faren og lillesøsteren, men han finner seg ikke til rette. Ida er den eneste han kan tenke seg å bli kjent med, og da Ida kontakter han og ber han komme til skatehallen sniker han seg ut. Men det er en helt annen som dukker opp.

Både i Oslo og i Kvengedal dukker det opp vakre og grusomme kvinneskikkelser, dødsengler. Ungdommene må finne ut hvordan de kan forsvare seg selv og verden mot disse dødsenglene. De får uventende allierte og kampen er i gang. Det er tydelig at denne boken er begynnelsen på en serie.

Boken er lettlest og spennende og mindre komplisert enn mange bøker i samme sjanger. Mange vil ha stor glede av boka, den treffer absolutt målgruppa. Jeg ble ikke så engasjert i hovedpersonene så den var ikke helt spot on for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar