torsdag 9. januar 2014

Fallteknikk av Inga H. Sætre
                                                       Bildet er henta fra forlagets nettsideRakel flytter hjemmefra for å gå siste året på videregående. Hun og bestevenninna Ingrid spiller i band og begynner på kampsport. Selv om livet tilsynelatende skal være bra, føler Rakel seg litt utafor, og plutselig skjer det noe som gjør at livet til Rakel blir drastisk forandret.

Jeg leste denne tegneserien som en roman. Det vil si at jeg ikke tenkte så veldig over at det var en tegneserie. Rakel er til tider en ganske ordknapp frøken, men der hun sier/tenker lite kommer tegningene henne til unnsetning. Inga H. Sætres strek er både som en knyttneve i magen og gåsehud på en gang. Tekst og tegninger skildrer utrolig godt hvordan det er å være ung, ha venner men samtidig føle seg utafor, være hjelpeløs, og å miste kontrollen. Dette er ikke noen «happy go lucky»-bok, men forfatteren balanserer det triste og det fine, det såre og det fortvilende, og klarer å beskrive en vond situasjon uten at det blir for trist.

Jeg kommer til å anbefale denne boka til elever som vil skrive om temaet oppvekst i fordypningsemnet. Og til alle som liker en god tegneserie og/eller roman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar