mandag 10. mars 2014

Norske sjømannstatoveringer av Tor Ola Svennevig, Marit Sunnanå Aalrust og Elin Hansson

                                                             Bildet er henta fra www.magikon.no

Med unntak av bøkene til Kat von D. er de fleste tattoo-bøkene jeg har lest temmelig like. Mye gammel flash og lite annet, egentlig. Men i Norske sjamannstatoveringer utelukker ikke det ene det andre. Her er både massevis av bilder av tatoverte sjømenn, mye fin flash, og best av alt, massevis av intervjuer med gamle sjøfolk, tatovører og en liten porsjon tatoveringshistorie. 

Dette er en skikkelig praktbok, og det er tydelig at både forfattere og invervjuobjekter har kost seg med å jobbe med den. Boka tar tatoveringskunst på alvor, og samtidig tror jeg den passer for flere enn bare de som er interssert i tatoveringer, fordi det er masse historie inni her også.

Fun fact: Da jeg leste denne var det gledelig å se at John Irving har gjort skikkelig research (ikke at jeg egentlig tvilte på det, men gøy å få de bekrefta) da han skrev Until I find you. Her skrives det om mange av tatovørene som Alice er lærling/jobber hos i løpet av bokas Europareise. Veldig kult for både tatoveringsnerden Kine og John Irving-nerden Kine.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar