torsdag 12. juni 2014

Nattfilm av Marisha Pessl

                                                       Bildet er henta fra www.gyldendal.no

I åtte år har jeg anbefalt venner, kjente og bekjente "Utvalgte emner i katastrofefysikk", som jeg nå husker som en rar, mystisk og kul bok som starta som en slags oppvekstroman men som endte opp som en krim på de siste hundre sidene. Nå har Marisha Pessl kommet med ny roman, hurra!

Journalisten Scott McGrath har tidligere prøvd å skrive om den myteomspunne skrekkfilmskaperen Cordova. McGraths forrige forsøk på å undersøke Cordovas gjøren og laden endte med et søksmål fra Cordova før han gikk under jorda. Siden har ingen sett ham. Når Cordovas datter Ashley noen år senere blir funnet død ser McGrath seg nødt til å ta opp tråden igjen, han tror nemlig ikke på at det er selvmord som er dødsårsaken. Ved hjelp av et par ledetråder kommer han i kontakt med Nora, garderobevakt på en restaurant Ashley har besøk, og Hopper, en doplanger som på ett eller annet vis har en connection til Ashely. Uten å helt ville det har McGrath pluteslig fått to "assistenter". Sammen følger de forskjellige tips som avdekker at Ashleys historie er svært intrikat, spennende og ikke minst skikkelig skummel. 

Jeg elsker denne boka. Den er sykt spennende, velskrevet, mystisk, skummel, morsom, og har en imponerende mengde popkulturelle referanser. Jeg får assosiasjoner til David Lynch og Bret Easton Ellis. Dette er undergrunnen på sitt aller beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar