mandag 13. oktober 2014

Skyggene i sal 31Dette er spesiell bok som er preget med en underlig og mystisk stemning, som er gjennomgående i hele boken. 

                                               "Skyggene i sal 31 - roman" av Ingvild Sørensen
Bildet er hentet fra http://www.haugenbok.no/bok/I9788281040601 
Boken handler om et manuskript som forlagsredaktør Emyl får til vurdering. Han er en mann som gjør jobben sin så godt han kan, og leser alle manuskriptene han får fra fra begynnelsen til sluttent, i jakten på "den neste store romanen". Manuskriptet han nå leser byr han litt imot, men han føler at han må fullføre dette manuskriptet også, før han avskriver det helt. Manuskriptet handler tilsynelatende om to venner som kan flytte seg fra sin verden til en annen verden gjennom drømmer. Deres oppdrag er å hindre disse to verdenene i å blande seg sammen.
Samtidig som Emyl leser dette manuskriptet, begynner underlige ting å skje. En bisarr opplevelse i Sal 31 på et kunstgalleri der hans kone forsvinner sporløst er bare begynnelsen. Han blir selvfølgelig hovedmistenkt i saken, men politiet finner ingen bevis mot han. De klarer heller ikke å finne hans kone som er og blir borte. Samtidig finner Emyl avisnotiser i bokhyllen sin, men disse notatene forsvinner igjen, akkurat som hans kone har gjort det.
             "Verden har hatt det med å liste seg innpå meg bakfra og overrumple meg. Den                                    har rispet i meg og hvisket slike ting som at ondskap gror når det gode                       mennesket lukker øynene."
Samtidig som dette står på begynner enda merkelige ting å skje. Emyl, får sin tilværelse forandret til et mareritt som følge av det foruroligende manuskriptet sammen med sporløse forsvinninger og uforklarlige hendelser. Emyl blir dratt inn i manuskriptet på en underlig måte, og det blir stadig vanskeligere for ham å skille mellom fiksjon og virkelighet, mens sannheten om hvordan man hindrer verdenene i å blande seg med hverandre, avdekkes langsomt. 
Boken har et gjennomgående godt språk, men boka er vanskelig å plassere sjangermessig. Den har elementer av både spenningsroman, thriller, fantasy og godt skrevet drama. Boken er absolutt lesverdig hvis du som meg, liker mystikk og spenning med et hint av fantasy i bøkene du leser!
1 kommentar: