tirsdag 18. november 2014

Hvit som snø av Salla Simmuka

Bildet er henta fra www.gyldendal.no


Tidligere i år leste jeg Rød som blod og likte den kjempegodt, så da falt det seg naturlig å lese bok to om Lumikki også.

Lumikki har tatt seg en pause fra Finland og tilbringer sommerferien i Praha. Så fint det skal bli å bare være turist, å tusle rundt i den stekende sola på et sted der ingen kjenner henne. Men så blir hun kontakta av Lenka, ei jente som påstår at de er halvsøstre, at Lumikkis far har hatt et forhold til Lenkas mor før han møtte Lumikkis mor. Først tenker Lumikki at dette ikke kan være sant, men samtidig har hun vage minner fra barndommen om ha hatt noen andre der i tillegg til foreldrene, kanskje en storesøster? I tillegg er det noe litt pussig ved Lenka som Lumikki ikke helt kan sette fingeren på.

Neste gang de møtes vil Lenka gjerne at Lumikki skal møte familien hennes, de som har tatt seg av henne etter at moren døde noen år tidligere. Men da de kommer fram til huset (som ligger veldig avsides) begynner Lenka å diskutere med en av de andre i familien, og det ender med at Lumikki ikke får slippe inn der allikevel. Lumikki syns stadig dette blir mer mystisk, og etter hvert klarer hun å finne ut av at "familien" til Lenka egentlig er en sekt. Sammen med journalisten Jiri begynner Lenka å nøste i den denne mystiske sekten som viser seg å være veldig farlig.

Denne boka fortsetter i samme stil som Rød som blod. Det er lettlest, spennende, og Lumikki er fortsatt tøff og kul. Jeg gleder meg til siste bok i trilogien.

1 kommentar:

  1. Jeg likte også Rød som blod veldig godt, men har ikke kommet meg til å lese denne ennå. Men høres spennende ut, takk for blogging!

    SvarSlett