fredag 21. november 2014

Oslo noir


Brutal, ærlig og rå beskrivelse av undergrunnsmiljøet i Oslo på 90-tallet!

Bildet er hentet fra www.goodreads.com 

En brutal og ærlig skildring av Oslos undergrunnsmiljø på 90-tallet. Detter er jeg glad jeg ikke var med på! I boken møter vi Peter, Morten og Omar som er noen av de "kule" gutta i byen. Det tror de i hvert fall selv! I starten ser vi guttene er involvert i mindre alvorlig kriminalitet, men etterhvert involveres de gradvis inn i mer alvorlige saker som handel og salg av dop og alt dette innebærer av gjenger, vold og etterhvert drap.

En pose «e» som er på avveier, er nemlig sentral i den videre intrigen, som også inneholder sossegutter på vestkanten, de røffe gutta på østkanten, svarte penger og babes av alle aldre, samt en interessant miljøskildring av motpolene Oslo vest og Oslo øst. Det er prestisje og det er jag etter "de store penga".


Det er høyt tempo og karakterer som driver deg videre, dialogene er røffe, men språket kunne godt hevet boken mer opp. Vi får et godt innblikk i gjeng- og subkulturene, noe som gjør miljøskildringene interessante. Vi får se de store forskjellene på vest- og østkanten i Oslo, samt hvor vanskelig det var å bli integrert i Norge på denne tiden når du kom til byen med utenlandsk opprinnelse og alle mistenker deg for å være kriminell, eller har rasistiske holdninger. Boken avsluttes slik at man sitter igjen med en følelse av antiklimaks. Ble det så enkelt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar