mandag 3. november 2014

The Maze Runner av James DashnerBildet er hentet fra http://jamesdashner.com


The Maze Runner er første bok i en ungdomsbok-triologi. 

Tenåringen Thomas våkner i en verden hvor det bare er andre unge gutter. Han husker ikke hvor han kom fra eller hvordan han kom dit. Guttene har bygget et fungerende samfunn, men ingen at dem vet hvorfor de er der, hvordan de kom dit eller hvem de får forsyninger fra. Nykommeren Thomas får en tøff start, men den forrige nykommeren, Chuck, gjør det han kan for å hjelpe Thomas. Ved "The Glade" hvor guttene bor er det en stor labyrint. Dørene til labyrinten åpnes hver morgen og stenges hver kveld. Og du vil ikke bli fanget i labyrinten om natta. 

Det plager Thomas veldig at ingen kan svare på alle spørsmålene hans om verden utenfor, hvordan guttene kom til The Glade og hvorfor. Men han lærer seg fort de sosiale kodene og hvordan ting fungerer i guttesamfunnet. Han finner blant annet ut at det kommer en ny gutt en gang i måneden. Men dagen etter Thomas ankomst kommer det for første gang en jente! Guttene blir helt satt ut og har probelmer med å takle forandringene. Det skjer nemlig flere mystiske og uventende ting. Og plutselig er Thomas en Maze Runner som må prøve å finne veien ut av den gigantiske labyrinten. 

The Maze Runner er spennende fra første stund, og spenningen holdt seg til siste side. Den passer både til gutter og jenter, unge og voksne. Jeg gleder meg til å lese mer om Thomas og til å se filmen. 

Boken er filmatisert i 2014, og her er traileren:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar