søndag 21. desember 2014

Badboy : Steroid av Annette Münch

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no
Caspers verden raser sammen. Kjæresten til moren gjør det slutt og moren, lillebroren og Casper må flytte ut av villaen og alt av penger, klær og reiser blir borte. Caspers kjæreste syns ikke han er så spennende lenger, og når Stephanie gjør det slutt forsvinner vennene med henne. Lillebroren begynner på ny skole hvor han blir mobbet og banket opp, og Casper føler seg hjelpesløs når han ikke kan ordne opp for broren. Den nye leiligheten familien flytter inn i er elendig, moren får seg ikke jobb, men hun får en ny kjæreste som det er noe veldig merkelig med. 
Casper må gjøre noe for å komme seg ovenpå igjen. En dag går han inn på et treningsstudio som har tilbud om to måneder gratis trening. Der treffer han Liam som gjerne vil hjelpe han med treningen. Og som gjerne vil selge han anabole steroider. Casper biter på, og kroppen og selvtilliten vokser. Han treffer også en jente. En annerledes jente. En jente som han virkelig liker. Men liker hun den nye Casper? Og klarer Casper å takle sin nye hverdag?

Münch skriver lettlest og det er spennende å følge Caspers utvikling. Badboy: steroid er en bok om å miste seg selv, familieliv, doping og hva som skjuler seg under overflaten. Boka er basert på forfatterens samtaler med unge brukere av anabole steroider. I 2014 vant boka Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar