onsdag 25. mars 2015

Trekkoppfuglen av Haruki Murakami

Bildet er henta fra www.pax.noToru Okada har sagt opp jobben og bruker dagene til å drive dank. Kona Kumiko jobber i et reklamebyrå og paret har ganske grei økonomi, så Toru trenger egentlig ikke å skaffe seg jobb med det første. Han har fått i oppdrag av Kumiko å finne katten, som er forsvunnet. En dag blir han kontaktet av dame som kaller seg Malta Kano og som ber om et møte med Toru. Hun sier hun har informasjon om katten. Toru går med å på møte Malta, som viser seg å være ganske så eksentrisk. Malta Kano sier at Kumikos bror har voldtatt søsteren hennes og at Toru må hjelpe henne og søsteren. Hun sier også at katten antakeligvis ikke kommer til å komme tilbake. 


Etter møtet med Malta Kano skjer det rare ting som fører til enda rarere ting, jeg kan f.eks. nevne rare telefonsamtaler fra en kvinne som ønsker å ha telefonsex med Toru, et opphold i en tom brønn, en gaveeske uten innhold, og markedsanalyser for en parykkfabrikk.
Ja, dette er skikkelig rart. Man må enten bare godta alt det rare som skjer og leve med det, eller legge fra seg boka, tror jeg. Nå som jeg har lest tre Murakami-bøker på rappen (i tillegg til å ha lest flere for en del år siden) ser jeg at det er mange ting som går igjen i bøkene, så jeg har laget en «Murakami-bingo» for de som er interessert i å starte på hans forfatterskap og vil følge med på gjentakelsene.

B
I
N
G
O
Katt (ofte forsvunnet)


Klassisk musikk
Piano
Tokyo
Metaforer
Cutty Sark-whisky
Svømming

Mann i 30-åra som vaker rundt uten mål og mening
Studenter
Jazz
Anstrengte familieforholdVennskap som opphører uten grunn
Hoteller
Sandwicher
Uforklarlige hendelser
Ensomhet
Europareiser


Rare, erotiske drømmer
ØlVold

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar