mandag 13. april 2015

Hypnotisøren av Lars Kepler

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no

Hypnotisøren er Lars Keplers første bok om politimannen Joona Linna. Men denne boken handler vel så mye om hypnotisøren Erik Maria Bark.

Det har blitt begått noen grusomme drap. Faren i en familie blir funnet drept i en gymgarderobe og hans kone og lille datter blir funnet drept i deres hjem. Den eldre sønnen er hardt skadet, og Erik blir tilkalt for å forsøke hypnose for å finne ut hva som har skjedd. Familien har også en voksen datter som politiet er redd for at kan være i fare. Erik har ikke praktisert hypnose på flere år, men er villig til å gjøre et unntak i en så spesiell sak. 

Samtidig som Joona Linna etterforsker saken følger vi også Erik og hans familie og hans historie som hypnotisør. Det er spennende å se flere sider av saken, ikke bare politietterforskningen. Det er et rikt persongalleri, men det er ikke for mange personer til at det går fint å følge med. 

Boka er utrolig spennende, velskrevet, mørk og grusom og ganske original. Det er en må bare lese litt til-bok og det tok meg ikke mange dagene å lese de over 500 sidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar