mandag 20. april 2015

Løvetemmeren av Camilla Läckberg

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no
I Fjällbacka dukker en forsvunnet jente opp etter fire måneder. Men Victoria er torturert på det groveste og sjangler ut i veien og blir påkjørt. Hun dør på sykehuset før politiet får snakket med henne. Flere andre jenter i samme alder har forsvunnet, og Patrick Hedström og kollegaene hans leter etter en sammenheng. Det er en vanskelig sak, ikke minst fordi mishandlingen jenta har vært utsatt for er så grusom. Hva slags menneske kan gjøre noe slikt?

Patricks kone, forfatter Erica Falck er i gang med research til en ny bok. Hun skal skrive om en gammel sak, og har intervjuer med Laila som drepte mannen sin i det som kalles for "Skrekkens hus". I etterkant druknet Lailas datter og sønnen er borte. Det er vanskelig å få Laila i tale, men Erica gjør research på egenhånd og nærmer seg sannheten sakte men sikkert. Ekteparet ser etterhvert at sakene deres henger sammen, men det er vanskelig å se hvordan.

Historien kretser rundt ridemiljøet i Fjällbacka og ekteparet som driver rideskolen der Victoria var elev. Jentene på rideskolen er triste og opprørte etter dødsfallet, men undervisningen fortsetter stort sett som vanlig. Familien som driver rideskolen virker ved første øyekast som en ganske vanlig familie med besteforeldre, sønn og svigerdatter og barnebarn. Men det er noe som ikke ikke er helt som det skal.  

Dette er en krim i sedvanlig Läckberg-stil. Vi følger politietterforskningen fra forskjellige synsvinkler, vi følger Erica Falck, vi følger andre involverte og vi får tilbakeblikk. Dette fungerer godt og boka er spennende og lettlest. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar