tirsdag 12. mai 2015

Instructions for a heatwave av Maggie O'Farrell

Bildet er hentet fra www.tinderpress.co.uk

London, 1976: Det er hetebølge som gjør at alle er litt på siden av seg selv. Riordan-familien støter på helt nye utfordringer da Robert Riordan plutselig forsvinner. Kona Gretta sitter forvirret igjen i leiligheten og vet ikke hva hun skal gjøre. Hvordan i alle dager kan han bare forsvinne på den måten? Gretta tar kontakt med de tre voksne barna for å få hjelp. Aoife, Monica og Michael Francis har sitt å slite i sine egne liv, men alle reiser hjem til moren for å hjelpe til. 

Aoife og Monica har ikke snakket med hverandre på noen år. De var veldig nære selv om det er stor aldersforskjell. Begge savner den andre å støtte seg til, spesielt fordi de begge er tynget av store hemmeligheter. Aoife har skapt seg et nytt i New York, men det faktum at hun ikke kan lese gjør det vanskelig å fungere i jobb og hverdag. Monica er skilt og gift på nytt, men klarer ikke å skape et godt forhold til stedøtrene. Michael Francis har også problemer i ekteskapet, og han og kona glir fra hverandre. Gretta og Robert har også sine hemmeligheter og problemer, og alle i familien er gode til å holde på hemmeligheter. Med dette utgangspunktet skal familien forsøke å finne Robert.

Det er først etter Gretta kommer med noen avsløringerer at familien kan begynne å nøste i trådene og finne ut hva som har skjedd og hvorfor. Synsvinkelen i boka skifter stadig mellom de forskjellige familiemedlemmene, noe som gir boka en god dynamikk. Vi får alles bakgrunnshistorie, og dette er en vel så viktig del av boka som det er å finne ut av hva som har skjedd med Robert. Boka er veldig godt skrevet og spenningen bygger seg opp sakte, det er et fint og bedagelig tempo gjennom boka. Jeg satt igjen med en følelse av at jeg hadde fått svar på akkurat nok av det jeg lurte på, samtidig som jeg satt igjen med noen spørsmål som gjorde at boka ble hos meg en liten stund etter at jeg var ferdig med å lese. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar