onsdag 27. mai 2015

Mørk engel av Laini Taylor

Bildet er hentet fra www.bazarforlag.no
 
Karou er 17 år, bor i Praha og studerer kunst. I skisseboken hun alltid har med seg tegner hun fantastiske tegninger som andre tror er fantasifulle. Men Karou tegner det hun ser på jobb. Hun jobber for den mystiske Brennstein som en slags mellommann. Jobben består i å reise verden rundt på oppdrag. Brennstein og hans merkelige kompanjonger er Kaous familie, men hun har også en god venninne fra kunstskolen, Zuzana. Sånn rent bortsett fra at det kan være vanskelig å forklare for Zuzana hvorfor hun stadig må ut på oppdrag for den mystiske jobben, har Kaoru et ganske greit liv.
 
På oppdrag i Marrakech møter Karou den vakre engelen Akiva. Akiva er så vakker at folk ikke tror han er virkelig når de ser Karous tegning av ham. Karou har blandede følelser for denne mystiske fremmede, hun føler seg veldig tiltrukket, men er de to på samme side? Etter dramatiske hendelser får Karou vite mer om den andre verdenen og den brutale krigen som har rast der i mange år. Her er det merkelige vesner med både menneskelige og dyriske egenskaper og mektige engler. Både krigen og en gammel kjærlighetshistorie får store konsekvenser for Karou som på nytt må finne ut av hvem hun egentlig er. Og bare Akiva kan avsløre alle hemmelighetene for henne. 
 
Mørk engel er en spennende fantasy med fatastiske vesner, en kompleks annen verden, magi, kjærlighet og en brutal krig. For meg ble det litt mange merkelige vesner til at den fenget veldig, men jeg syns det var spennende og måtte finne ut av hvordan det gikk til slutt. Noe jeg vel egentlig ikke fikk svar på. Hvis jeg skal finne ut av det må jeg nok lese resten av serien Ønskemesterens datter, Støv og stjerneskinn og Guder og monstre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar