fredag 12. juni 2015

Skyggegutten av Carl-Johan Vallgren

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no

I 1970 blir den lille gutten Kristoffer Klingberg kidnappet på en t-banestasjon i Stockholm. Foreldrene er selvsagt knust, og lillebroren Joels oppvekst blir preget av hendelsen. Over 40 år senere forsvinner Joel også. Joels kone tar kontakt med Danny Katz fordi Joel har sagt at Katz er den eneste han noen gang har kunnet stole på. Katz og Klingberg ble kjent med hverandre på forsvarets tolkeskole, men har ikke hatt kontakt siden.

Oversetteren Katz blir dratt inn i familiedramaet til den rike og mektige familien Klingberg. Underveis i jakten på Klingberg finner Katz raskt ut at også han selv er i fare. Katz har en broket fortid med vanskelige familieforhold, narkotikamisbruk og kriminalitet. Som ung var Katz anklaget for et angrep på kjæresten, og dette forfølger han stadig. 

Plutselig er Katz viklet inn i et spill med falske anklager, løgn og hemmeligheter, og det er vanskelig å vite hvem han kan stole på.

Skyggegutten er en veldig spennende krim med en litt utradisjonell vri. Det kan man jo si om mange krimbøker, men dette er i alle fall ikke en tradisjonell politiroman. Katz er en spennende hovedperson som jeg gjerne leser mer om.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar