fredag 12. juni 2015

Svart som ibenholt av Salla Simukka

Bildet er henta fra www.gyldendal.no


Dette er den tredje og siste boka om Lumikki Andersson, jenta som helt uten å ville det stadig vikler seg inn mysterier. 

Det har gått litt tid siden Lumikki avdekket en sektleder med uedle hensikter i Praha. Hun har begynt å spille amatørteater, hun har fått seg kjæreste og livet er egentlig ganske greit. Men i bakhodet gnager stadig tanken om at hun en gang har hatt en søster. Hun har vage minner, drømmer, men det er ingenting hjemme hos foreldrene som tyder på at Lumikki har søsken.
Lumikki er opptatt med juleoppsetning av teaterstykket Snøhvit når flere ting skjer på en gang. Ut av det blå dukker Lumikkis ekskjæreste Liekki opp, og ønsker å innlede et forhold til henne på nytt. Dette har alltid vært Lumikkis ønske, men nå er hun jo sammen med Samsa som er oppriktig glad i henne og de har det fint sammen. 

I tillegg får hun et trusselbrev av en person som åpenbart ser alt hun foretar seg og som vet alt om henne. Hun ignorerer trusselbrevene først, men så begynner forfølgeren å true med å drepe personer i Lumikkis omgangskrets dersom hun ikke gjør som han sier.

Som de to andre bøkene er denne spennende og lettlest, og historien har driv. Men samtidig savner jeg ca 100 sider, boka virker liksom litt brått avslutta, eller oppsummerende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar