mandag 7. september 2015

Føkka opp av Hege Arstad

Bildet er hentet fra www.communicatio.no


I boken "Føkka opp" møter vi Journalisten Ida som tilsynelatende virker sånn ca. halvtilfreds med livet. Kanskje med unntak fra at hun har et over snittet utagerende sexliv. En kveld på byen kommer hun over Thomas, hennes bestevenninnes mann, og de tar et par et drinker før de uten god grunn plutselig reiser hjem til Ida sin leilighet, og hopper til sengs sammen.

Etter dette begynner en nedadgående spiral i livet til Ida. Hun føler hun har bedratt sin beste venninne. Samtidig klarer hun ikke å slutte å møte Thomas, som er den beste sexen både hun og han har hatt. Dette gjør det vanskelig for Ida å se venninnen Heidi inn i øynene og late som om alt er som før. Alle valg som Ida må foreta seg nå blir en utfordring for henne, og demoner fra tidligere i livet blir vanskeligere og vanskeligere å holde i sjakk. Når hun sier til Thomas at hun ikke vil møtes mer truer han med at hun ikke kan si noe for da går det utover begge to. På omtrent samme tid finner Ida ut at Thomas er generelt en utro drittsekk og hun er nok langt ifra den første eller siste han har hatt sine sidesprang med. 

Når Ida reiser for å besøke moren sin i Spania, som hun ikke har det beste forholdet til klarer hun ikke å holde demonene i sjakk lenger. Alt hun har prøvd å legge vekk i fortiden, bobler opp igjen til overflaten.  Boken er lettlest og ikke så tykk, men innholdet vil jeg tro passer bedre til de litt eldre leserne. "Føkka opp" handler om konsekvensen av de valgene man tar, men viser samtidig at det man velger kan bli påvirket av den enkelte person sin fortid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar