fredag 11. september 2015

Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no


2007: Carl Mørch er på vei tilbake i jobben som kriminalinspektør etter en hendelse som fremdeles preger han. Ledelsen vet ikke helt hva de skal gjøre med Mørch. De ender opp med å gi han ansvaret for Avdeling Q. Den nyopprettede avdelingen skal ta seg av uløste saker som er spesielt grove. Men seg på laget får han assistenten Hafez el-Assad. Litt uinspirert blar Carl i buken med saker og lander på forsvinningssaken med Merete Lynggaard. 

2002: Politikeren Merete Lynggaard er ung, pen og veldig travelt opptatt. For travelt opptatt til å ha et forhold. Hennes nærmeste er broren som ble skadet i en bilulykke da han var ung. All fritid går med til å ta seg av broren, og de er på et vis avhengige av hverandre. Men plutselig en dag forsvinner Merete mens de to er på en ferje. Politiet setter i gang etterforskning, men klarer ikke å finne henne. De antar at hun har druknet. 

Carl graver i Merete og brorens fortid, og kommer på sporet av en grusom forbryter. Uten at Carl vet det kjemper han og Merete en kamp mot klokka.

I Kvinnen i kjøleskapet får vi både Carl og Meretes historie, synsvinkelen skifter. Jeg oppfatter Carl som en klassisk plaget politimann som er litt utradisjonell, på kant med ledelsen og har et trøblete privatliv. Boka har en god spenningskurve, er lettlest og engasjerende, en klassisk politiroman. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar