mandag 7. september 2015

Vi er molekyler av Susin Nielsen

 Bildet er henta fra www.aschehoug.no

Superintelligente Stewart og superpopulære Ashley har ingenting til felles, bortsett fra at foreldrene deres skal bli samboere. Stewart mistet moren sin for litt over et år siden, og han prøver fortsatt å komme seg over tapet av henne. Foreldrene til Ashley har nylig skilt lag fordi faren hennes er homofil, og Ashley syns dette er svært vanskelig. Stewart har til nå gått på skole for spesielt begavede elever, men har bestemt seg for å bytte skole til den samme skolen Ashley går på.

Det ligger jo litt i kortene at Stewart og Ashley ikke kommer til å gå så bra sammen, og Ashely gjør alt hun kan for å skjule for vennene sine at Stewart nå er stebroren hennes. Stewart på sin side vil veldig gjerne bli bedre kjent med Ashley, og via en kjekkas på fotballaget, som Ashley er interessert i, får de en litt bedre connection.

Ashley og Stewart "skriver" annethvert kapittel av boka. Dette er en lettlest og søt ungdomsbok om å tilpasse seg, om sorg og vennskap. Boka er nok skrevet for litt yngre lesere enn vgs-elever (Stewart og Ashley er henholdsvis 13 og 14), men jeg syns den passer fint for de som vil ha en lettlest og morsom ungdomsroman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar