fredag 20. november 2015

#alfahann av Jan Tore Noreng

Bildet er henta fra www.gyldendal.no


Kan du føle at du ikke har noenting når du tilsynelatende har alt du trenger? Ja.

Torstein, 15 år, er smart, populær, godt trent, likt av alle og har den fineste kjæresten som dessuten er ett år eldre enn han og går på videregående. Han får gode karakterer på skolen og når han blir ferdig med skolegangen vil han inn på krigsskolen. Torsteins bestekompis er Mats. De har alltid vært bestekompiser, men i det siste har de sklidd litt fra hverandre. De trener sammen, fester sammen, henger på kafeen på kjøpesenteret sammen. 

Men så snur noe for Torstein. Det har alltid vært om å gjøre å være best, kulest, tøffest, bli likt av flest jenter. Men nå går han enda hardere inn for det, og setter virkelig inn støtet når det gjelder treningen. Han blir kjent med to gutter på treningssenteret som overtaler han til å prøve noe som kan booste treningsresultatene. Herfra ruller snøballen veldig raskt ned en veldig bratt bakke for Torstein. 

Egentlig er jeg ganske motstander av å si "dette er en bok som passer for jenter" eller "dette er en bok som passer for gutter", jeg syns liksom alle skal kunne lese alt uten at vi behøver å ha merkelapper på det. Men det er liten tvil om hvilken målgruppe forfatteren har hatt i tankene når han har skrevet denne. Jeg tror mange gutter vil kjenne seg igjen her. Leseren får nøye innføring i Torsteins tankesett, hvilke strategier han bruker i sosiale medier, hvordan han planlegger å legge an på jentene, hvordan han analyserer kameratgjengen, og hvordan han til slutt mister kontrollen over hva som rett og hva som er galt. Dette er en spennende, lettlest og tankevekkende ungdomsroman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar