fredag 11. desember 2015

Rooftoppers av Katherine Rundell

Rooftoppers (engelsk utgave) handler om Sophie som ble reddet fra vannet etter et skipsforlis og som har vokst opp hos sin redningsmann, Charles. Sammen lever de et idyllisk liv med litt alternative løsninger på barneoppdragelse og skolegang. De har ikke et typisk far-datter forhold men heller et vennskap med gjensidig respekt og stor glede over å kunne være sammen.  Denne ordningen fungerer fint helt til samfunnet blander seg inn og ønsker å lage orden i sakene (sukk).Selv om  Sophie har det fint i oppveksten har hun aldri slått seg til ro med at moren gikk ned med skipet. Når nettet begynner å snøre seg for Sophie og Charles begir de seg ut på en reise for å lete etter moren.

Som tittelen gjenspeiler skjer mye av handlingen på toppen av tak og her avdekkes en hel liten verden styrt av egne regler og normer. Nesten som et lite Fluenes Herre eller Gone, uten å være like dramatisk.

Moralen i historien er at du skal tro på drømmer og være åpen for nye ting som kommer din vei. Jeg likte boken godt. Den er ganske lavmælt og saktegående, men samtidig rommer den mye fin dialog og mange goder tanker og ikke minst et vennskap mellom et barn og en voksen og en forståelse for at ulikheter ikke trenger å være negativt.

Jeg håper at noen av våre elever kan ha glede av boken til tross for at den er ganske forsiktig i sin fremferd:)

Rundell, K. (2013). Rooftoppers. London: Faber and Faber. 

-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar