torsdag 3. desember 2015

Silkeormen av Robert Galbraith

Bildet er hentet her

Bok nr to av Robert Galbraith alias J.K. Rowling har fått svært gode kritikker. I denne boka møter vi på nytt den litt alternative privatetterforskeren Cormoran Strike som sammen med sin assistent Robin får et nytt drap å løse. Det dreier seg om den forsvunne forfatteren Owen Quine, og hans kone er oppdragsgiveren. Det viser seg at forfatteren har all mulig grunn til å ligge lavt, for han har skrevet en avskyelig, rimelig pornografisk roman, kalt Bombyx Mori (Latin for Silkeorm). I romanen avslører han alt om alle i sin litterære nærhet. I boken som Quine nettopp har skrevet kan man lese om hvordan teknikken med å få det beste ut av en grå, unnselig silkeorm kan anvendes på et levende menneske. For å utskille silke kokes silkeormen i levende live. Først da kommer råvaren til sin rett. Er det mulig å gjøre det samme med en høyst ordinær, levende forfatter?
J.K. Rowling skriver så godt, synes jeg. Hun har snert, humor og for meg er det fortsatt de fantastiske Londonskildringene som er høydepunktet. 
Bøkene om Cormoran Strike blir nå også Tv serie. Jeg liker å koble av med en god krim, og vil garantert følge etterforsker Cormoran Strike videre både i bokform og på tv.
-Kristin-

Galbraith, R. (2015). Silkeormen (Vol. [2]). Cappelen Damm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar