tirsdag 5. januar 2016

Hollow city av Ransom Riggs


                                                    Boken er hentet fra http://www.quirkbooks.com/


Hollow City er en andre bok av Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, eller Miss Peregrine og øyas hemmelighet som den heter på norsk. Jeg har blogget om første bok her.

I den første boka møter vi Jacob, som tror bestefarten hans er blitt senil på sine eldre dager når han babler om en øy i Wales og et barnehjem med barn med spesielle evner. Når han og faren drar til den samme øya i Wales etter bestefarens mystiske død, finner Jacob derimot ut at alt bestefaren snakket om er sant. Jacob møter de spesielle barna og blir tvunget til å hjelpe dem å rømme fra noe de kaller Hulånder, som ser ut som mennesker med hvite øyne. Hulåndene vil ha tak i barna for å eksperimentere på dem og prøve å ta evnene dems. Boken avsluttes med at barna rømmer fra øya i en liten båt på åpen sjø, men Miss Peregrine er fanget i formen til en fugl. De er samtidig fanget i tidssløyfen miss Peregrine laget for å holde dem trygge og som gjør at 3. september 1940 begynner på nytt hver morgen. Nå må de komme seg unna huleåndene og gjøre alt de kan for å få Miss Peregrine tilbake til sitt riktige jeg før det er for sent...

På denne måten begynner Hollow city. Truet av dårlig vær, høy sjø og angrep fra huleånder. Når de kommer til land, klarer de å finne en ny tidssløyfe og klarer å ta seg til Miss Wren sin loop, et merkelig sted med snakkende dyr. Miss Wren er en ymbryne som Miss Pergerine og var en av dem som kunne forvandlet henne tilbake. Dessverre er hun ute å etterforsker forsvinningene til de andre ymbrynene. Barna velger derfor å ta seg videre til London for å lete etter henne. Underveis møter de andre spesielle barn som overlevde et angrep på en av London sløyfer. Med deres hjelp, er de i stand til å komme inn i en merkelig tidssløyfe, hvor Miss Wren har vært gjemt for og samle spesielle barn fra hele verden til å bygge en hær mot Hulåndene.


Jeg synes boken levde opp til forventningene fra den første, som jeg likte veldig godt. 
Den spennende ideen bak disse fantasybøkene, som er inspirert av gamle fotografier som forfatteren har samlet gjennom livet (fra loppemarkeder) er fantastisk. Riggs klarer å veve bildene inn bildene i historien på en måte som gjør at du nesten må sniktitte på neste bilde før du kommer dit. Dessverre så finnes bare den første boka på norsk så bok nummer to og tre må leses på engelsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar