tirsdag 19. januar 2016

Mosquitoland av David Arnold


Bildet er henta fra forfatterens nettside

"I am Mary Iris Malone, and I am not okay"

Sånn åpner Mosquitoland. Og det er spot on, for det går ikke så bra for Mary Iris Malone, eller Mim, som hun kaller seg. Etter at Mims foreldre fortalte henne at de skulle skilles har verden gått i tusen knas. Mim har flytta sammen med faren og stemora Kathy. Mammaen til Mim har inntil nylig sendt henne brev, men nå har brevene opphørt, og Mim har bestemt seg for å reise fra Mississippi til Ohio for å finne ut hva som har skjedd med henne. Hun kjøper en billett på en Greyhound-buss med penger hun har stjålet fra Kathy. Med seg i sekken har hun "krigssminken" (morens gamle leppestift), en bok som hun skriver brev til sin ufødte lillesøster i og et pilleglass med med medisiner mot schizofreni. 

Vi følger Mim på den lange ferden fra Mississippi til Ohio, og historien inneholder blant annet et busskræsj, seksuell trakassering, nye vennskap, bilkjøp, tilløp til ran, baseballkamp og matforgiftning. Å finne moren er det opprinnelige målet med Mims reise, men på slutten av reisen tror jeg hun finner ut at målet egentlig er noe helt annet.

Denne boka føyer seg inn i rekka av velskrevne, vittige ungdomsbøker med Michael Cera-i-Juno-aktige-hipsterkarakterer-som-av-og-til-er-for-smarte-for-sitt-eget-beste i hovedrollen, og kan anbefales til alle som liker John Green, David Levithan, Jandy Nelson, Rainbow Rowell og den gjengen der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar