fredag 12. februar 2016

Ryktet av Ingeborg Arvola

Bildet er hentet fra: http://www.mangschou.no/


I boken møter vi Nika. Vi får ikke vite hvor gammel hun er, men jeg tipper  hun går på videregående skole. En kveld hun og vennene hennes er ute, stryker hun tilfeldigvis hånden over armen til en gutt som hun ikke vet hva heter engang. Han setter seg ved siden av henne og prater med henne resten av kvelden. Nika har ingen interesse av han og tenker ikke noe mer over det, før hun får beskjed om at Anette K. og to andre jenter fra Tromsun skal hevne seg på henne. Hun våkner opp neste dag med over 90 hatmeldinger på telefonen og nettet koker med trusler til henne. Meldinger som at hun skal dø og slås ihjel med et jernrør. Ingen tar typen til Anette K. ustraffet. At dette bare er et rykte, er det ingen som bryr seg om. Ville, broren hennes har i tillegg alt for mye muskler og alt for mye sinne. Han elsker familien sin, men hater alle andre. Nika er redd for hva han kan finne på å gjøre for å hjelpe henne mot de som skal ta henne.

Moren til Nika har også vært narkoman, noe som gjør at hun passer ekstra godt på barna sine. Hun sjekker derfor mobilen til Nika jevnlig siden hun er redd de Nika skal komme bort i ting som kan ødelegge for henne. Hun vil ikke at moren skal se meldingene siden hun blir så redd og vil ordne opp selv. Det blir en vanskelig tid for Nika. Heldigvis har hun to nære venne, Gøy og Jon som hun støtter seg til og som tror på henne. Broren vil hun også holde utenfor siden sinnet hans ikke kan kontrolleres. Hvordan skal Nika løse dette?

Dette er en bok i lettlest serien Skumring som har mye handling og mye luft på sidene. Boken er lett å lese, men har alikevel et voksent innhold! Det at det er så spennende gjør at man blir drevet frem i boken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar