tirsdag 24. mai 2016

Menneskefluene av Hans Olav Lahlum

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no


Oslo 1968: Det skjer et drap i en leiegård. I leiligheten eller oppgangen er det ingen spor, men morderen kan ikke ha kommet utenfra. Med mindre vaktmesterkonen som holder oversikt over alle som kommer og går lyver for politiet. I leiegården er det sju leiligheter i tillegg til den dreptes og alle er mistenkt.

Kolbjørn Kristiansen "K2" er en ung og ivrig førstebetjent som setter sin stolthet i å løse saken raskt. For det kan jo ikke være så vanskelig å finne den skyldige når det er såpass få muligheter? Heldigvis får K2 hjelp fra uventet hold. Patricia er 18 år gammel, usedvanelig smart og sitter i rullestol.

Den drepte Harald Olesen var en profilert motstandsmann under 2. verdenskrig og statsråd etter krigen. Hendelser fra motstandskampen kommer til overflaten, og flere av beboerne er involvert. Det er en lang vei å gå for å finne morderen, men boka har godt driv og holder spenningen oppe.

Menneskefluene er en klassisk kriminalroman. Den legger liten vekt på etterforskerens privatliv, men stor vekt på de mistenkte og involverte i saken. En spennende og velskrevet bok, og jeg gleder meg til å lese flere bøker om K2.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar