fredag 3. juni 2016

Versjoner av oss av

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no
Jim og Eva møtes i 1958 mens de er studenter. Vi får tre forskjellige versjoner av deres historie hvor vi ser at små hendelser og valg får store konsevenser. Ingen av versjonene er bare gode, men viser livets opp- og nedturer. Alle versjonene handler om kjærlighet, vennskap, utroskap, barn, karriere, kunst, sykdom og familie, om livet rett og slett.

Eva har et veldig godt forhold til sine foreldre og til broren. De støtter hverandre gjennom alt. Men Evas forhold til menn er mer komplisert. Jims far var kunstner og åpent utro mot Jims mor. Etter faren dør blir moren sykere og sykere og det preger Jims liv å hjelpe en psykisk syk person. Jim sliter også med forholdet til kvinner og til kunsten og fortiden med faren preger han. 
Versjon 1:
Eva og Jim møtes, blir kjærester, gifter seg og lever lykkelig i alle sine dager?
Versjon 2:
Eva holder sammen med Danny og gifter seg med han. Danny er skuespiller og har liten tid til Eva. Eva treffer Jim igjen på et senere tidspunkt.
Versjon 3:
Eva blir gravid med Danny og holder sammen med han, selv om hun er forelsket i Jim. Jim er bitter og forlatt.  

Jeg var litt redd for at boka skulle være forvirrende, men jeg hadde ikke problemer med å skille versjonene fra hverandre. Jim og Eva er personer jeg blir glad i og jeg vil så gjerne at de skal finne ut av det og få det godt sammen. Dette er en skikkelig god roman om livet og kjærligheten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar