tirsdag 13. september 2016

Djevelmasken av Tom Egeland

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no

Bjørn Beltø slår til igjen! Det er nesten umulig å ikke like Tom Egelands helt Bjørn Beltø. Egentlig fortsetter jeg å lese serien fordi jeg må vite hvordan det går med antihelten som er professer i arkeologi, albino, sosialt utilpass og spesielt utilpass rundt kvinner. 

I Djevelmasken skifter fortellingen mellom 2015, 1963 og 1708. Vi befinner oss i den lille bygda Juvdal hvor journalisten Daniel Lyche blir funnet drept. Kan grunnen til drapet være at han skriver bok om predikanten Conrad Krämer som døde i 1708 og kallskapellanen Pontius Fjeldberg som døde i 1963. Daniel blir funnet på samme sted som Pontius, under kirketårnet i Juvdal kirke. Conrad blir funnet død ved Juvdal stavkirke. Det må jo være en sammenheng?

Bjørn blir kalt inn for å bistå i etterforskningen, men det er ikke alle i etterforskningsteamet som ønsker han velkommen. Bjørn går allikevel inn for å finne ut hva som kan være sammenhengen mellom dødsfallene i 2015, 1963 og 1708. Det okkulte og djevelmasken spiller en sentral rolle og det er fort gjort å skvette litt både for Bjørn og for leseren. Samtidig sliter Bjørn med langdistanseforholdet til kjæresten og det er duket for misforståelser. 

Djevelmasken er underholdende og spennende og følger samme spor som tidligere krimbøker av Tom Egeland.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar