torsdag 27. oktober 2016

Belgravia av Julian Fellows

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no


Hertuginnen av Richmond holder et storslagent ball i Brussel for hele den britiske overklassen i byen. Sophie Trenchard er lykkelig over at hun og familien har fått invitasjon til ballet, hennes store kjærlighet skal også delta. Både hun og faren er opptatt av å klatre oppover på sosietetsstigen, og det var ingen selvfølge at de skulle få invitasjon til ballet. Men det hele ender tragisk. Mange av de unge mennene som deltar på ballet dør i slaget ved Waterloo dagen etter. Sophie sitter igjen alene og livet er plutselig snudd opp ned.

I Belgravia i London 25 år senere savner fremdeles foreldregenerasjonen de unge som døde. Men det ligger flere hemmeligheter i fortiden. Og når fru Trenchard avslører en stor hemmelighet for hertuginnen av Richmond får fru Trenchard større utfordringer enn bare å være utenfor i sosiale sammenhenger. I Belgravia er det fasaden og plassen på den sosiale rangstigen som teller, menneskelige hensyn kommer i andre rekke. Familien Trenchard vikles inn i et nett av løgner, både innad i familien og utad.

Belgravia er en spennede historisk roman med kjærlighet, hemmeligheter, misforståelser og svik og mennesker som gjør alt for å beholde en pen fasade. Jeg syns boka hadde godt driv og en passelig dose hemmeligheter. Jeg har lest andre bøker i sammen sjanger som smører for tjukt på. Personskildringene er gode og språket flyter godt. Forfatter Julian Fellows er mannen bak tv-serien Downton Abby og likte du Downton så liker du nok Belgravia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar