onsdag 19. oktober 2016

Med på leken av Von Hirsch


Bildet er henta fra www.ark.no

Amalies liv er tilnærmet perfekt; hun har gode venninner, foreldre som er glad i henne og en fantastisk kjæreste. Så blir hun voldtatt på fest, og livet stopper opp. 

Kjæresten er lenge støttende, men til slutt klarer han ikke mer. Venninnene forsvinner. Hun dropper ut av skolen. Hun er såpass ustabil at faren blir redd for å ha henne i huset sammen med de yngre brødrene, og Amalie ender opp med å flytte inn i morens bittelille leilighet. Hun er så deprimert at hun ikke lenger ønsker å leve. Foreldrene får henne til å gå til psykolog, og sakte men sikkert snur det for Amalie. Hun blir "ny". Og den nye Amalie vil ha hevn. 

Skolebibliotekar Kine vil gjerne anbefale denne til alle elevene, både gutter og jenter. Det er en viktig bok. Den tar opp grensesetting, respekt, maktforhold, feminisme og en rekke andre ting ungdom bør ha kjennskap til. 

Privatperson Kine likte boka, men tror den gaper over ett litt stort felt. Forfatterne har ikke killed their darlings for å si det sånn, og jeg syns at det blir litt for mye informasjon og for mange vendinger (og ikke minst oppklaringer) inne i en og samme bok. Den er kanskje litt for ambisiøs, rett og slett?

Men skolebibliotekar Kine vinner over privatpersonen Kine denne gangen, fordi dette er et viktig tema som ikke kan bli tatt opp for ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar