torsdag 10. november 2016

Når hundene kommer av Jessica Schiefauer

Bildet er henta fra www.gyldendal.no

Ester er vant til å være Veronicas kjedelige venninne, den som ingen legger merke til.
Men så møter hun Isak på en fest. Isak ser bare henne. De to blir uadskillelige, og ingenting annet betyr noe. 


Isaks lillebror Anton føler seg oversett. Han begynner å henge sammen med eldre snauklipte gutter. Selv om miljøet ikke beskrives så detaljert, skjønner vi med en gang at dette er snakk om nynazistiske ungdommer. Det er noe med denne gjengen som får Anton til å føle seg levende. Det er egentlig ingen i familien som legger så veldig merke til Antons endring, utenom når han kommer ned til frokost med skinna hode. 

En kveld banker Anton og kompisen opp en gutt fordi de har fått det for seg at han er homofil. Gutten dør. Dagen etter blir Anton hentet av politiet, og Isaks verden raser sammen. Før sommerferien har han egentlig bestemt seg for å gjøre det slutt med Ester, han føler at forelskelsen har gått over. Men nå trenger han henne. Og Ester trenger at noen trenger henne. 

Dette er en fortelling om kjærlighet, om å ofre alt for den du elsker, om skyldfølelse og overtalelse. Den er vitkig og sterk og temmelig kølsvart. Personlig skulle jeg ønske at det kanskje var litt mer fokus på miljøet Anton havner i og litt mindre på forholdet mellom Ester og Isak, men samtidig er det jo dem boka handler om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar