mandag 19. desember 2016

Du dør ikke av Linn Strømsborg

Bildet er henta fra www.flammeforlag.no


Eva lever et ganske vanlig (og kanskje litt kjedelig) liv. Hun har en vanlig jobb, vanlige rutiner, og vanlige venner som hun treffer jevnlig. Eller forresten, i det siste har hun løpt mer og mer, og sett mindre og mindre til vennene sine. Hun savner dem, men samtidig har hun ikke lyst til å prate med dem, for tenk om de oppdager alt hun har begynt å bekymre seg for de siste månedene? At det er vanskelig å sove, vanskelig å puste, og vanskelig å la være å google alle rare sykdommer hun kanskje kan ha. Det er sikkert noe feil med hjertet, og mest sannsynlig har hun kreft også. Selv om legen sier at ingenting er i veien. Sånn går dagene til Eva. 

Så kommer bestevenninna Miriam hjem fra Paris. Eva åpner seg omsider opp for Miriam, om angsten og alle bekymringene. Miriam bråbestemmer seg for at hun og Eva skal reise på hyttetur til Sverige. Rutinene til Eva blir snudd på hodet. Og plutselig viser det seg at Miriam har invitert andre til hytta, og Eva blir dytta skikkelig langt utafor komfortsonen sin. 

Jeg er fan av alle bøker som klarer å formidle stemning. Denne klarer det, og dermed er jeg fan. Jeg er fan av Furuset også, Strømsborgs første bok. Dette er en ganske lavmælt bok som tar opp noe vi  burde snakke høyt om. Jeg er sikker på at alle med angst vil kjenne seg godt igjen i Eva. Og folk som står nær de som har angst vil også kjenne seg igjen. Eva er heldig. Hun har fine venner som ikke gir henne opp, men samtidig duller de ikke med henne heller. De håndterer situasjonen som vanlige folk gjerne gjør. Jeg liker vanlige folk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar