mandag 19. desember 2016

Du er så lys av Tore Renberg

Bildet er hentet fra www.oktober.no

Tore Renberg skriver vanligvis på bokmål, men i denne romanen skriver han på nynorsk. Det har ingen negative konsekvenser som jeg kan se, Renberg skriver som vanlig utrolig godt. 

Allerede på første side får vi vite at dette er en historie som ikke ender godt, nærmere bestemt står det at det ender i ein forbanna katastrofe. 

Jørgen og Vibeke lever et godt liv. De utfyller hverandre og har en stor og broket familie rundt seg. En dag får de nye naboer. Steinar er en sprudlene og veldig sosial person og umulig å ikke legge merke til og la seg rive med av. Kona derimot er mer tilbaketrukket. For Jørgens del kunne Steinar gjerne vært litt mer tilbaketrukket, og før han vet ordet av det er de to på fotballtur sammen til England. Der viser det viser seg at det er noe som skurrer med Steinar. Noe er ikke helt som det skal. Hva er det Steinar holder på med om natta? Uroen vokser og Jørgen klarer ikke å finne ut hva som er galt. Kona Vibeke får også en urolig følelse av Steinar og uroen smitter over på leseren. 

Dette er den beste boka jeg har lest i 2016! Den har utrolig gode personskildringer, masse humor og glede, men også uro, ubehag og håpløshet. Jeg lot meg virkelig rive med av historien og karakterene. Anbefales på det aller varmeste. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar