torsdag 5. januar 2017

I morgen er alt mørkt : når historien slutter av Sibjørn Mostue

Bildet er henta fra www.cappelendamm.no


Denne har jeg venta på! Og den som venter på noe godt, osv. Altså, "godt" kan vi kanskje ikke definere en verdens undergang-aktig historie som, men bra, da.

Parasitten MTG herjer videre. Ungdommene Brage, Marlen og Oliver har så langt overlevd, men flere i gruppa deres har blitt smittet. De har reist bort fra skogen og finner en av svært få bebodde gårder i utkanten av Oslo. De klarer å overtale (riktignok med litt makt) eieren av gården til å la dem bli værende der, så lenge de jobber for maten og får gårdsdriften noenlunde i gang igjen. En liten periode ser det faktisk ut til at ting er i ferd med å stabilisere seg. 

Men så dukker det opp en gruppe mindre vennligsinnede folk med lastebil som insisterer på å ta fra gårdbrukerne maten. Det er krise i Oslo. Det finnes ikke mat, og folk sulter. Og så splittes gjengen. Oliver og Marlen blir noe motvillig med til Oslo, mens Oliver blir igjen på gården. 

I de to andre bøkene har det vært henholdsvis Brage og Marlen som har vært fortellere. I denne boka veksler det mellom Brage, Marlen og Oliver. På den måten får vi sett historien fra flere vinkler, noe som fungerer veldig bra nå som historien skal oppsummeres. Som sine to forgjengere er også denne boka ganske brutal og ekkel og kanskje ikke helt for the faint of heart. Men samtidig forteller den en viktig historie, og jeg tror denne serien kan appelere til ungdom som er interessert i litt mer realistisk dystopi enn det de kanskje er vant med fra andre bøker. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar