mandag 9. januar 2017

Slagside av Heidi Sævareid

Bildet er henta fra www.gyldendal.no

Vilde har bestemt seg for å ta et friår, hun vil bort. Bort fra tankene om ekskjæresten Karoline, bort fra foreldrene. Den eneste hun ikke vil bort fra er den nye kjæresten Markus, men han støtter henne i beslutningen om å reise, og skal jo uansett komme på besøk snart. 

Hun jobber i kaféen til storesøstras venninne Jill, og bor i en utleieleilighet i huset til Jill. Hun har ikke blitt kjent med noen enda, og har ikke så lett for å bli kjent med folk heller. Vilde er lukka. En kveld hun skal stenge kaféen aleine begynner en av kundene å snakke med henne, og vips, så har hun plutselig en venn. Eller er de venner? Fiona er pågående, intens, dramatisk og manipulerende. 

Nesten samtidig som Vilde møter Fiona oppsøker hun en Krav Maga-klubb for å gjenoppta treningen hun holdt på med i Oslo. Treningen blir et viktig holdepunkt i Vildes liv, samtidig som den kanskje også er med på å gjøre at hun fokuserer mer på sinne og fysisk kraft enn før. Snart vises Fionas sanne jeg, og Vilde, som for leseren fram til nå har fremstått som ganske balansert og beherska mister kontrollen. 

Dette er en lettlest bok som utforsker forskjellige personlighetstyper og triggere. Språket er enkelt, karakterene er engasjerende, og forfatteren er ganske tilbakeholden med info i starten slik at jeg som leser blir nysgjerrig nok til å lese videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar