tirsdag 14. februar 2017

I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live av Tom Malmquist

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no

Tom og Karin skal snart få sitt første barn da Karin plutselig blir syk. Alt går så fort og før de vet ordet av det er Karin kjempesyk og babyen tas med keisersnitt. Tom står der med en for tidlig født baby og en dødssyk kone og vet ikke helt hvor han skal gjøre av seg. Karin har vært syk før og har ønsket at det bare er Tom som skal være der for henne og snakke med legene. Dette skaper gnisninger mellom Tom og Karins foreldre i en fra før av vanskelig situasjon. Tom løper mellom Karin og babyen Livia som ikke kan være på samme sted og har ikke tid til å tenke på seg selv i det hele tatt. 

Og det går ikke bra. Karin dør og Tom sitter igjen alene med Livia og den store og altoppslukende sorgen. Men Tom er forfatter og han fortsetter å skrive. Han skriver i flere år på denne romanen. Fortellingen om Karin, Tom og Livia. Og om Toms pappa som også er syk. Pappaen som Tom har et komplisert forhold til.

Boken er ikke sentimental, men nær og direkte og presis i språket. Jeg ble så grepet av historien, og det er spennende selvom man vet hvordan det. Det er så vondt, men samtidig så fint skrevet og ingen sutrebok, alt er bare rett frem og hverdagslig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar