onsdag 27. september 2017

Ondskapens kall av Robert Galbraith

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no

Ondskapens kall er den tredje krimboka om Cormoran Strike. J.K. Rowling skriver under pseudonymet Robert Galbraith, men skriver like godt her som i Harry Potter-bøkene. Jeg vil absolutt anbefale å lese bøkene i rekkefølgen de har kommet ut da historien om hovedpersonene er vel så viktig som mordsakene de etterforsker. 

Robin Ellacott er privatdetektiv Cormoran Strikes sekretær. Eller var det assistent eller partner? Hun elsker å jobbe med etterforskning og går virkelig opp i sakene. I denne boken er hun ikke bare etterforsker i saken. Hun får tilsendt et avkappet kvinneben i posten! Men hvem kommer benet fra? Og hvorfor ble det sendt til akkurat Robin?

Det blir tydelig at noen er ute etter å ramme Strike ved å gå etter Robin. Strike ser for seg fire personer fra sin fortid som kan være mulige kandidater til å begå grusomme forbrytelser. En nervepirrende etterforskning er i gang og både Strike og Robin utsetter seg for stor fare.

Samtidig skjer det mye i privatlivene deres. Strike har en ny kjæreste og Robin skal gifte seg med sin samboer Matthew. Etterforskningen preger forholdet mellom Robin og Matthew. Matthew setter ikke pris på at Robin prioriterer etterforskningen og Strike og risikierer sitt eget liv. 

Spennende, velskrevet og ekkelt, en av de beste krimseriene jeg har lest.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar