torsdag 14. september 2017

Tåkens hersker av Carlos Ruiz Zafón

Hentet fra www.juritzen.no


Max og familien hans flytter til et lite hus på stranden sommeren 1943, i en liten landsby ved Atlanterhavet. Krigen herjer fortsatt og faren vil ut av byen til den roligere landsbygda, for å jobbe som urmaker og selge klokker.

Huset de flytter til er gammelt og har en mystisk hage med statuer i, som det alltid ligger et lag med tåke over. Faren til Max finner også noen gamle filmer i garasjen til huset, uten noen påskrift, som viser bilder av kirkegården og medlemmer av en sirkustropp...  Max får fort noen nye venner, Ronald som er litt eldre og bor i en hytte ved havet og bestefaren hans som styrer fyrtårnet. Ronald tar med seg Max og søsteren for å dykke ved et skipsvrak for å lete etter skjulte skatter på havbunnen.  Etter hvert begynner merkelige ting å skje både med statuene i hagen og på havbunnen.

Det er vanskelig å si noe mer om innholdet i boken, uten å avsløre for mye. Forfatteren har kalt boken for en grøsser, men jeg synes at den passer mer inn fantasy-sjangeren og er mer spennende enn direkte skummel. Boken er godt skrevet og forfatteren klarte å fange meg hele veien, slik at jeg ville lese videre for å se hvordan det hele endte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar