torsdag 23. november 2017

After- serien av Anna Todd


Ung, usikker jente (sikkert veldig pen også) starter på universitetet og møter rufsete, brautende gutt. Slikt blir det kjemi av på god og vondt.
 Det er også tilfellet i Anna Todds bøker i Afterserien.
Tessa og Hardin liker hverandre slettes ikke i starten. Hun finner han uhøflig og uvennlig, dessuten har hun kjæreste allerede. Men, disse to opplever en enorm tiltrekning til hverandre på tross av at de er så forskjellige. Så det ender med at de, nesten motvillig, innleder et forhold. Det er ikke problemfritt for noen av dem. Det som imidlertid er likt hos dem begge to er  vanskelige familieforhold og fedre som er eller har vært avhengige av alkohol under deres oppvekst. Dette blir en ting de har felles og som danner et slags brokete fellesskap mellom dem.
Han er seksuelt erfaren og har brukt jenter til bekreftelse. Hun er helt uerfaren på dette området, og store deler av bok 1 handler om hennes seksuelle oppvåkning.
De neste bøkene omhandler temaer som: skal de bo sammen?, hvordan takle vanskelige forhold og ting som skjer i familien?, hva skjer når fraværende far plutselig dukker opp? mm
Anna Todd har skrevet en serie som har blitt umåtelig populær. Hun skrev den på Wattpad, et nettsted online. Der har bøkene hennes på to år oppnådd mer enn en milliard visninger. Det har gjort at bøkene også har kommet ut i papirform, og nå foreligger bok 1 og 2 av totalt 4 på norsk.
Jeg anbefaler Afterserien absolutt om du vil lese en ungdomsserie om klassisk kjærlighet, dampende sex, det å trekkes mot hverandre for i neste øyeblikk å hate hverandre, ja om livet selv. Tessa og Hardin er lette karakterer å kjenne seg igjen i, noe som de enormt høye visningstallene i selg selv er et bevis på.
-Kristin-

 
Anna Todd. (2015). Blendet (Bd. [1]). Oslo: Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar