tirsdag 9. januar 2018

Støvets bok 1 : La Belle Sauvage av Philip Pullman

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no
Endelig har det kommet en ny bok fra Philip Pullman! Jeg er veldig glad i trilogien "Den mørke materien", og ble mildt sagt begeistret da jeg så det skulle komme en ny serie fra Pullman. Jeg så et intervju med han hvor han ble spurt om Støvets bok er en prequel eller sequel til Den mørke materien. Da svarte han "It's an equel". Vi befinner oss i samme univers som i "Den mørke materien", et univers som geografisk ligner vårt, men som har mange magiske elementer. Blant annet har alle mennesker en daimon, et vesen som er en del av dem selv, men som har en annen fysisk manifestasjon. 

11-åringen Malcolm bor rett utenfor Oxford med foreldrene sine som driver vertshuset Ørreten. Malcolm er en nysgjerrig gutt og da er det ikke dumt å være sønn av kroverten, for å kroen kan man plukke opp informasjon om mye og mangt. Rett i nærheten er nonneklosteret Godstow. Malcolm drar ofte på besøk til nonneklosteret for å slå av en prat eller hjelpe til litt. En dag flytter en baby med mystisk opphav inn i klosteret. Lyra er ikke en hvilken som helst baby og må passes veldig godt på. Men hvem er det egentlig hun trenger beskyttelse mot?

Det er ikke bare på kroen og i klosteret det skjer noe nytt og merkelig. På skolen forsvinner flere lærere og flere elever melder seg mer eller mindre frivillig inn i en ny organisasjon. Malcolm vil ikke være med i organisasjonen og klarer å stå imot. Dr. Hannah Relf blir kjent med Malcolm og låner han bøker og skjønner fort at det er noen spesielt med gutten.

La Belle Sauvage er Malcolms kano som skal vise seg å spille en avgjørende rolle når flommen kommer og Malcolm må flykte. Det blir en hasardiøs flukt på liv og død hvor det er vanskelig å vite hvem som er venner og hvem som er fiender. 

Philip Pullman skriver godt og medrivende. Jeg likte både hovedpersonen, plottet og karakterene og gleder meg til det kommer ny bok i serien! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar