fredag 2. mars 2018

Mine brødre av Adel Khan Farooq

I denne historien møter vi en ung mann i videregående alder bosatt på Mortensrud i Oslo. Familien hans har bakgrunn fra Pakistan og er muslimer selv om han ikke anser seg som særlig religiøs. Han lever som ungdom flest og er mest opptatt av helgefylla og jenta han er forelsket i.

Etter et terrorangrep i Paris føler han at omverden ser på han på en annen måte på grunn av hans kulturell tilknytning til Pakistan og Islam. Problemene begynner å tårne seg opp for vår unge venn. Hvorfor skal han behandles annerledes pga noe gale terrorister har gjort? Samtidig rammes familien av en rekke uheldige hendelser (vil ikke røpe) og tilsammen begynner en nedadgående spiral av elendighet å ramme hovedpersonen.



Boka viser hvordan små feilvalg kan gjøre at man havner i ekstremistiske miljøer og hva som kan trigge et slikt valg. Gutten vi følger er ganske naiv og lett manipulerbar, så prosessen går kanskje litt raskere enn hva som fremstår som realistisk. Men hva vet jeg, jeg synes det uansett er spennende å lese om ungdom fra ulike sosiale bakgrunner og ikke minst hvilke utfordringer som kan  møte de av våre ungdommer som har flere kulturer å forholde seg til.

-Anne Brit-

Farooq, A. K. (2016). Mine brødre. Oslo: Aschehoug.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar