mandag 16. april 2018

Kvinnen i vinduet av A. J. Finn

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no
 
Dr. Anna Fox bor alene og går ikke ut av huset. Hun får varer levert på døren, psykolog og fysioterapaut kommer på hjemmebesøk og leieboeren hjelper henne med diverse. Det sosiale livet foregår på nettforum hvor hun hjelper andre i samme situasjon som henne selv. Hver kveld ser hun gamle filmer om og om igjen. Anna seg lenger og lenger ned i sin egen sykdom og sorg og blander vin og medisiner.
 
Naboene følger Anna nøye med på. Spesielt når det kommer de nye naboene, familien Russel prirrer nysgjerrigheten hennes. Fru Russel kommer på besøk og de finner raskt tonen. Men kort tid hører Anna er kvinne skrike og ser ut av vinduet at kvinnen blir angrepet i huset til familien Russel. Når Anna melder fra til politiet føler hun seg mistenkeliggjort og latterliggjort og hun begynner å lure på om hun kan stole på seg selv.
 
Gjennom tilbakeblikk får vi den hjerteskjærende historien om hvorfor Anna har stengt seg inne i huset og i nåtiden føler vi den veldig spennende historien om hva som skjedde med kvinnen i vinduet. Anna blir så oppslukt av saken at det går helt rundt for henne og hun klarer knapt å tenke på annet. Boken er kategorisert som en krimbok, men jeg ville heller kalt den en spennende roman. Den har veldig godt driv og byr på mye mer enn en klassisk krimbok. Anbefales til både de som liker og de som ikke liker krim. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar