mandag 5. september 2016

Danielle av Ida Jackson

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no
 
Danielle på 16 år bor sammen med moren sin i en liten leilighet i Oslo øst. Moren har mange utfordringer og er ikke en typisk omsorgsfull mor som passer på datteren. Hun er i grunnen mer opptatt av å drikke seg full og å være sammen med venninnene sine. Men Danielle bryr seg ikke så mye og er mer redd for at barnevernet skal komme enn at moren ikke skal passe godt nok på henne. 
 
Utfordringene står i kø for Danielle også, men har også veldig høye tanker om seg selv, hun hever seg litt over alle andre. Og fordi Danielle har vokst opp under fri dressur har hun prøvd alt tidlig, røyk, alkohol, sex og narkotika. Kimma er Danielles bestevenn og på en måte kjæresten og de kjenner hverandre ut og inn. Men når Danielle gjør noe dumt og Kimma blir sint blir hun redd og skjønner at hun er i skikkelig trøbbel. Og hun trenger egentlig noen nye venner. Danielle blir med venninna Ellinor på møte i Rød ungdom. Der møter hun William som er helt forskjellig fra Kimma og andre gutter Danielle kjenner. Kanskje det kan være fint med noen nye venner som ikke er gærne? 

Danielle er langt fra en a4-person og ikke alltid like lett å identifisere seg med. Men for meg virker hun troverdig. Boka er intens med et godt driv og godt språk.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar