torsdag 7. mars 2013

The perks of being a wallflower

Bildet er hentet fra imdb.com
Charlie starter sin første dag som freshman (førsteklassing) på high school med å telle ned dagene til han er ferdig som senior. Allerede før han begynner på den nye skolen er han en outsider, så forhåpningene til å få nye venner den første skoledagen er ikke spesielt store. Den eneste han blir venn med er engelsklæreren som oppdager at Charlie er den mest oppvakte eleven i klassen sin.

På et fotballkamp møter han seniorene Patrick og stesøsteren hans Sam. De inviterer Charlie på homecomingballet og videre på en hjemmefest. Der kommer frem at Charlies bestevenn begikk selvmord året før, og at Charlie ikke har noen venner. Sam, Patrick og deres venner tar Charlie under sine vinger og inkluderer ham i gjengen sin. Dette er en gjeng som har funnet ut at det er bedre å falle helt utenfor enn å bare være en i mengden. Her er det en herlig blanding av karakterer: gothere, en buddhist-punker, dophuer, frie sjeler og en homofil gutt som har et hemmelig forhold til skolens fotballhelt.

Utover i filmen er det tydelig at det er noe som plager Charlie, han har minner om en avdød tante som stadig dukker opp. Det viser seg at Charlie tror han er ansvarlig for at tanten omkom i en ulykke og at han undertrykker visse minner om henne.

Dette er en veldig sjarmerende perle av en film som omhandler mye av det som kan gjøre tenårene til den mest uforglemmelige tiden av livet. Selv med en trist undertone planter den et håp om at det ikke er så ille å være seg selv allikevel.

Filmen varer i 1t 40 min, har aldersgrense 11 år og er produsert i 2012.

The perks of being av wallflower er en filmatisering av romanen med samme navn på engelsk skrevet av Stephen Chbosky og utgitt i 1999. Norsk oversettelse kom i 2013 med tittelen Fordelene ved å være veggpryd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar